Pagrindinio puslapio nuotrauka

RESPUBLIKINĖ JUNGTINĖ PROFESINĖ SĄJUNGA

SOCIALINĖ PARTNERYSTĖ

MINISTRAS PIRMININKAS NURODĖ

Respublikinės jungtinės profesinės sąjungos padalinys Lietuvos vandens tiekėjų federacija 2019-03-19 d. prisistatė Lietuvos respublikos Vyriausybei dėl Lietuvos vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo šakos kolektyvinės sutarties (toliau Sutartis) sudarymo.

Ministro Pirmininko įformintu Vyriausybės kanclerio pavedimu 2019-07-12 d. sutarties pasirašymo koordinavimas buvo pavestas Aplinkos ministerijai. 2019-08-27 d. Vilniuje LR Aplinkos ministerijoje įvyko pasitarimas su profesinės sąjungos atstovais dėl minėtos Sutarties sudarymo. Tuo LR Aplinkos ministerijoje darbas ir baigėsi. Todėl 2019-09-24 d. RJPS Lietuvos vandens tiekėjų federacija kreipėsi į LR Aplinkos ministeriją bei Lietuvos Respublikos Vyriausybę dėl derybų biurokratinio vilkinimo. Rašte nurodoma, kad ministerijos klerkai kratosi socialinės partnerystės, kaip papildomo darbo ir ieško būdų jį permesti kitoms ministerijoms, vilkina derybų pradžios procesą. Toks elgesys provokuoja kolektyvinį ginčą Lietuvos vandens tiekimo šakoje.

2019-10-21 d. LR Aplinkos ministerijoje įvyko koordinacinis posėdis dėl Sutarties. Jame buvo nutarta siūlyti Vyriausybei įgalioti Vidaus reikalų ministeriją derėtis ir sudaryti kolektyvinę Sutartį arba Vyriausybei tiesiogiai dalyvauti kolektyvinėse derybose.

Po tokių peripetijų pats Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis 2019-12-02 d. asmeniškai nurodė Aplinkos ministerijos užtikrinti, kad būtu vykdomas 2019-07-12 d. pavedimas dėl Lietuvos vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo šakos kolektyvinės sutarties.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.