Pagrindinio puslapio nuotrauka

RESPUBLIKINĖ JUNGTINĖ PROFESINĖ SĄJUNGA

INTERESŲ GYNYBA

DĖL SOCIALINIŲ PASLAUGŲ ŠAKOS KOLEKTYVINĖS SUTARTIES NEVYKDYMO PILNA APIMTIMI JONIŠKIO RAJONO VAIKO IR ŠEIMOS GEROVĖS CENTRE

Lietuvos Socialines paslaugas teikiančių darbuotojų profesinė sąjunga konstatavo faktą, kad Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centro direktorė Raimonda Doviltienė savo vadovaujamoje įstaigoje nevykdo 2018-05-18 d. pasirašytos ir 2019-09-09 d. papildytos Socialinių paslaugų šakos kolektyvinės sutarties (toliau Sutartis) pilna apimtimi. Todėl LSPTDPS pirmininkas Egidijus Gedvilas raštu 2020-01-03 Nr. RJ-730 kreipėsi į minėtos įstaigos vadovą reikalaudamas nedelsiant, skubos tvarka, pradėti vykdyti Sutartį, kartu primenant, kad darbuotojų, kuriems taikoma ši Sutartis, pareiginės algos pastovioji dalis nuo 2019-01-01 privalėjo būti padidinta 30 eurų. Taip pat, remiantis Sutartimi, įstaigoje privalėjo būti įsteigta ir pilnavertiškai funkcionuoti dvišalė taryba, taip kaip numatyta Sutartyje.

LSPTDPS pirmininkas paprašė apie Sutarties vykdymą informuoti 5 darbo dienų terminu. Direktorei nepradėjus vykdyti Sutarties, LSPTDPS bus priversta:

  1. Inicijuoti kolektyvinį ginčą dėl teisės ir reikalauti DK numatytos baudos.
  2. Kreiptis į VDI dėl administracinės teisės pažeidimo protokolo surašymo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.