Pagrindinio puslapio nuotrauka

RESPUBLIKINĖ JUNGTINĖ PROFESINĖ SĄJUNGA

ORGANIZACINĖ VEIKLA

KAUNO KRAŠTO SVEIKATOS APSAUGOS DARBUOTOJŲ PROFESINĖS SĄJUNGOS KOMITETO POSĖDIS

Penktadienį, 2020-03-06 Kauno krašto sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos komitetas buvo susirinkęs pasitarti dėl tolimesnės veiklos krypčių. RJPS pirmininkas Arvydas Dambrauskas priminė, kad norint gauti gerą veiklos rezultatą būtina sukurti profsąjungines struktūras, kurios apimtų visą Lietuvą ir pasidžiaugė, kad Kauno apskrityje tokia struktūra jau beveik sukurta.

Sveikatos apsaugos viešojo sektoriaus komiteto atstovai išreiškė susirūpinimą dėl šakinės sutarties 5.11 ir darbo užmokesčio dydžio nustatymo 6 punkto nevykdymo. Nutarta atskirai susitikti viešojo sektoriaus atstovams, išsiaiškinti kuriose organizacijose šie punktai nevykdomi ir suderinti tolimesnius veiksmus, siekiant užtikrinti sutarties vykdymą. Sveikatos apsaugos biudžetinio sektoriaus atstovai pasiguodė, kad stringa biudžetinio sektoriaus šakinės sutarties pasirašymas. RJPS pirmininkas pažadėjo visais įmanomais būdais siekti paspartinti šios sutarties pasirašymą.

Tarybos nariai taip pat tarėsi dėl nacionalinės sutarties papildymo. Buvo nuspręsta, kad į nacionalinę sutartį būtina įtraukti ne tik biudžetinį, bet ir viešąjį sektorių.

Posėdžio metu Lietuvos sveikatos apsaugos profesinių sąjungų federacijos pirmininkė Evelina Karalkevičienė įteikė padėkas aktyviausiems profesinės sąjungos nariams.

Komitetas nusprendė, kad susitikimas buvo naudingas, todėl būtina užtikrinti tokių susitikimų reguliarumą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.