Pagrindinio puslapio nuotrauka

RESPUBLIKINĖ JUNGTINĖ PROFESINĖ SĄJUNGA

nos iš didžiausių pareigūnų ir švietimo darbuotojų organizacijų (šakų) prisijungė prie Respublikinės jungtinės profesinės sąjungos!!!

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) pasirašė asocijuotos narystės sutartį su Respublikine jungtine profesine sąjunga (RJPS). Tuo pat metu RJPS gretas papildė ir Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga.

NPPSS pirmininkas Vladimir Banel sako, kad toks sprendimas buvo priimtas po ilgų svarstymų, kruopščiai įvertinus ir visas galimas alternatyvas ir tikisi, kad šis bendradarbiavimas prisidės prie socialinio dialogo stiprinimo Lietuvoje. Anot jo, įsiliejusi į RJPS gretas organizacija įgauna platesnes galimybes atstovauti savo narių interesams nacionaliniu lygiu.

„Noriu tikėti, kad tai yra partnerystė, kurios dėka laimėsime mes visi. Darbuotojų interesų ir teisių atstovavimas Lietuvoje kol kas neturi itin gilių tradicijų. Būtent todėl mes ir nutarėme suremti pečius: tam, kad darbuotojų, tarnautojų, pareigūnų balsas būtų geriau girdimas, o skandinaviškoji ar vakarų Europos socialinio dialogo tradicija ir praktika kuo greičiau ir giliau skverbtųsi Lietuvoje. Su naujaisiais kolegomis esame sutarę ne tik dėl bendros veiklos principų, tačiau jau apsibrėžę konkrečius darbus, kuriuos turime nuveikti kitų metų pradžioje”, – sako V. Banel.

Anot jo, organizacijų bendradarbiavimas apims derybas dėl Nacionalinės kolektyvinės sutarties, kitus darbuotojų teisių gynimo klausimus.

Naujų organizacijų svetainės:

www.lsdps.lt

www.pareigunai.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.