Pagrindinio puslapio nuotrauka

RESPUBLIKINĖ JUNGTINĖ PROFESINĖ SĄJUNGA

ORGANIZACINĖ VEIKLA

KONFERENCIJA

2021-02-12 d. 13 val. nuotoliniu būdu įvyko Respublikinės jungtinės profesinės sąjungos konferencija.

Konferencija prasidėjo RJPS Iždininkės Evelinos Karalkevičienės ataskaita, po kurios RJPS primininkas Arvydas Dambrauskas aptarė organizacinę sąjungos veiklą, atliktus darbus ir pristatė RJPS ateities strategiją bei tikslus.

Pirmininko ataskaitoje buvo aptarta: įstojimas į tarptautinę profesinių sąjungų organizaciją European Confederation of Independent Trade Unions (CESI) , Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) ir Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) prisijungimas prie RJPS, kolektyvinių sutarčių rengimas ir būsimos kolektyvinės derybos, socialinė partnerystė įvairiuose lygmenyse.

Ateities tikslais buvo nurodyta: teritorinių padalinių vystymas ir narių skaičiaus teritorijose didinimas, profsąjunginių mokymų programos rengimas, socialinės partnerystės vystymas dalyvaujant trišalėje ir dvišalėse tarybose, RJPS organizacinių struktūrų stiprinimas ir plėtra, aktyvus dalyvavimas kolektyvinėse derybose.

Buvo aptarta pirmininkų iškelta problema dėl psichologinio smurto darbe, aptartas su tuo susijęs teisėkūros procesas.

Įvyko RJPS pirmininko ir iždininko rinkimai. Vienbalsiai, RJPS pirmininku buvo perrinktas Arvydas Dambrauskas, iždininke – Evelina Karalkevičienė.

Dėkojame kolegoms už dalyvavimą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.