Pagrindinio puslapio nuotrauka

RESPUBLIKINĖ JUNGTINĖ PROFESINĖ SĄJUNGA

RJPS BENDRUOMENĖSOCIALINĖ PARTNERYSTĖ

NEPAVĖLUOKIME!

2021 gegužės 13 dieną profesinių sąjungų nacionaliniai centrai faktiškai pradėjo derybas su Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgaliota vesti derybas, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, dėl 2022 metų Nacionalinės kolektyvinės sutarties (toliau Sutartis) sudarymo.  Deryboms pirmininkavo Respublikinės jungtinės profesinės sąjungos pirmininkas Arvydas Dambrauskas.

Šalys pristatė viena kitai savo reikalavimus ir vizijas dėl naujos Sutarties. Malonu konstatuoti, kad derybos vyko profesinėms sąjungoms laikantis vieningos pozicijos. Reikia tikėtis, kad nauja Sutartis taps labiau panaši į sutartis pasirašomas senoje Europos Sąjungoje ir jos galiojimas bus išplėstas platesniam ratui Įmonių, įstaigų ir organizacijų ir galios ne tik biudžetinėms įstaigoms. Galimai Sutartis bus ir daugiau norminantis teisės aktas, leidžiantis pradėti kovoti su atskiromis mobingo, bei atskirų darbuotojų grupių diskriminavimo apraiškomis.

Reikia priminti, kad kolektyvinės sutartys taikomos tik profesinės sąjungos nariams, kurie įstos (ar jau yra įstoję) iki kolektyvinių sutarčių pasirašymo dienos. Todėl maloniai prašome visus, informuokite ir paagituokite bendradarbius paskubėti įstoti į profesinę sąjungą. Informacija apie įstojimą rasite šiame puslapyje.

Jei jau esate profesinės sąjungos narys, bet Jūsų profesinė sąjunga nepriklauso dalyvaujančiam derybose nacionaliniam centrui ar mūsų profsąjunginei šakai – dar Jus turite laiko ir galimybes tapti mūsų kolektyviniu nariu, tokiu atveju ir Jums bus taikomos papildomos išmokos, garantijos ir lengvatos, kurių turėtų būti tikrai nemažai. Skubėti reikia ir dėl to, kad papildomos lėšos, kurios bus skiriamos priklausys nuo narių skaičiaus, kuris bus pateiktas Finansų ministerijai neužilgo. Pavėlavusiems lėšos nebus paskaičiuotos ir įstaigos negaus papildomo finansavimo, o kitos garantijos atsidės dar metams laiko.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.