Pagrindinio puslapio nuotrauka

RESPUBLIKINĖ JUNGTINĖ PROFESINĖ SĄJUNGA

SOCIALINĖ PARTNERYSTĖ

Dėl kultūros šakos kolektyvinės sutarties atnaujinimo

Informuojame, kad šiandien įvyko paskutinis derybinis posėdis dėl naujosios Lietuvos kultūros šakos kolektyvinės sutarties, per kurį buvo galutinai suderintos derybinės pozicijos. Nors derybos užsitesė, dalinai dėl neplanuotų veiksnių, tokių kaip biudžetinio sektoriaus darbo apmokėjimo reforma, Lietuvos kultūros darbuotojų profesinė sąjunga nori padėkoti LR kultūros ministerijai už konstruktyvų darbą bei pastangas ne tik išlaikant esamas sutarties garantijas, bet ir siekiant jų išplėtimo.

Šiuo momentu, derybinei grupei liko paruošti ir suderinti sutarties tekstą, po ko bus paskelbta naujosios sutarties pasirašymo data. Pasirašius naujają sutartį, jos garantijos Lietuvos kultūros darbuotojų profesinės sąjungos nariams bus taikomos iškarto po sutarties pasirašymo dienos. Kaip žinote, dabartinė šakos sutartis galios iki rugsėjo 30 d., imtinai, todėl preziumuojamas 2 savaičių intarpas, kuomet kūltūros šakoje nebus galiojančios kolektyvinės sutarties.

Apgailestaujame dėl susidariusio sutarties garantijų pertraukimo ir iš anksto norime padėkoti mūsų nariams už supratingumą ir kantrybę, laukiant naujosios Lietuvos kultūros šakos kolektyvinės sutarties įsigaliojimo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.