Pagrindinio puslapio nuotrauka

RESPUBLIKINĖ JUNGTINĖ PROFESINĖ SĄJUNGA

SOCIALINĖ PARTNERYSTĖ

Pasitarimas dėl kolektyvinių derybų

2021 m. kovo 10 d. RJPS pirmininkas Arvydas Dambrauskas ir Lietuvos sveikatos apsaugos profesinių sąjungų federacijos pirmininkė Evelina Karalkevičienė nuotoliniu būdu dalyvavo kolektyvinių derybų dėl Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos (LNSS) šakos kolektyvinės sutarties (ŠKS) pirmajame pasitarime, kuriame buvo planuota aptarti kolektyvinių derybų pradžią ir numatomą trukmę, organizacinius, bei Kitus aktualius klausimus.


Tačiau šie visi klausimai liko neaptarti, nes LGS prezidentas L. Labanauskas paprieštaravo dėl vienos derybinės grupės sudarymo viešajame sektoriuje, siūlydamas naujai prisijungusioms profesinių sąjungų
organizacijoms organizuotis ir atskirai vesti kolektyvines derybas, tuo tikėdamasis turėti monopolinę teisę derėtis dėl Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos šakos kolektyvinės sutarties.


RJPS pirmininkas Arvydas Dambrauskas pasiūlė visoms profesinėms sąjungoms suvienyti pastangas, sudaryti vieną derybinę grupę ir ruošti vieną naujos ŠKS projektą. Ministerijos atstovai neprieštaravo dėl skirtingų šakos kolektyvinių sutarčių viešajam sveikatos apsaugos sektoriui, tačiau pasisakė už vieną sutartį pažymėdami, kad norint kažką iškovoti nariams reikėtų veikti vieningai.


Ministerija pasiūlė profesinėms sąjungoms pasitarti tarpusavyje ir savo platformą nuotoliniams pokalbiams, o po savaitės tęsti derybas. Šiuo metu sveikatos apsaugos šakoje galioja dvi kolektyvinės sutartys: biudžetiniam ir viešajam sektoriui, o netolimoje ateityje gali atsirasti keturios…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.