Pagrindinio puslapio nuotrauka

RESPUBLIKINĖ JUNGTINĖ PROFESINĖ SĄJUNGA

SOCIALINĖ PARTNERYSTĖ

Susitikimas su lygių galimybių kontroliere

Kovo 13 d. Respublikinės jungtinės profesinės sąjungos teisininkė Vesta Sharabayka kartu su kitomis profesinėmis sąjungomis dalyvavo susitikime su lygių galimybių kontroliere Birute Sabatauskaite. Šio susitikimo metu aptarti diskriminacijos darbe atvejai, skundus teikiančių asmenų padėtis bei galimo bendradarbiavimo perspektyvos. Profesinių sąjungų atstovai pasidalino aktualiausiais darbuotojų diskriminavimo atvejais, šių atvejų sprendimo būdais,  o kontrolierė su savo komanda pristatė diskriminacijos darbe ir siekiant įsidarbinti apraiškas, su kuriomis susidurta Tarnybos veikloje bei lygių galimybių integravimo priemones darbovietėse.

Susitikimo metu buvo susitarta, kokiu būdu lygių galimybių tarnybos komanda galėtų bendradarbiauti su profesinėmis sąjungomis, kai jų nariai baiminasi teikti oficialų skundą, tačiau turi informacijos, kad įmonėse ar institucijose esančios tvarkos sukuria sąlygas diskriminacijai.

Dėkojame lygių galimybių kontrolierei Birutei Sabatauskaitei ir kitiems Tarnybos atstovams už šį susitikimą bei išreikštą siekį vystyti efektyvią socialinę partnerystę. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.