Pagrindinio puslapio nuotrauka

RESPUBLIKINĖ JUNGTINĖ PROFESINĖ SĄJUNGA

RJPS BENDRUOMENĖ

0,6 proc. PARAMA Streikų ir teisinės gynybos fondui

Visi dirbantieji turi užpildyti metinę gyventojų  pajamų deklaraciją GPM 311 formą, kadangi 2022 -06-01  keitėsi NPD tai yra neapmokestinamas pajamų dydis  už sausio – gegužės mėn. buvo 460 €, o nuo birželio 540 €.ir jis atbuline data taikomas nuo 2022-01-01. Permokėtas sumas galima susigražinti tik per VMI užpildžius GPM 311 formą.

Visi dirbantys moka pajamų mokestį, kurį vėliau LR Vyriausybė, paskirsto jos manymu svarbiausioms sritims. Kiekvienas dirbantis Lietuvos pilietis taip pat gali įsitraukti į šį procesą ir nuspręsti, kaip turėtų būti panaudojami 0,6 proc. nuo jo sumokėto pajamų mokesčio. Šis mokestis yra skiriamas tik profesinėms sąjungoms ir (ar) profesinių sąjungų susivienijimams, todėl likusiais 1,2 proc. galėsite paremti ir kitas visuomenines organizacijas ar partijas.

Respublikinė jungtinė profesinė sąjunga pasisakė ir pasisako už teisingas, konstruktyvias derybas tarp darbuotojų ir darbdavių. Norėdamos būti lygiaverčiais partneriais derybose su darbdaviais, profesinės sąjungos visame pasaulyje kaupia streikų fondus, apmoko savo narius, kaip elgtis konflikto sąlygomis ir kaupia resursus savo narių paramai nesutarimo atveju. Be šito nebuvo, nėra ir nebus teisingų derybų.

Respublikinės jungtinės profesinės sąjungos valdyba nutarė visas lėšas, gautas iš mums paskirtų 0,6 proc. pajamų mokesčio sumos Lietuvos vienetams, pagal LR Labdaros ir paramos įstatymą, paskirti į Streikų ir teisinės gynybos fondą. Todėl kviečiame savo narius skirti 0,6 proc. paramą RJPS Streikų ir teisinės gynybos fondui, taip užtikrinant efektyvų Jūsų interesų atstovavimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.